2016. január 22., péntek

Kritka #6 - Történetek és Egyebek


      Sziasztok! :) 

Megtiszteltetésnek érzem, hogy egyre többen kértek tőlem kritikát, ami arra utal, hogy igenis jó kritikákat írok! 

Íme a blog hatodik kritikája: 





Fejléc:

Őszinte leszek hozzád, drága Ninetta. Szerintem a fejléc nem igazán illik a bloghoz, és annak témájához. Az igaz, hogy a blogon nem kimondottan egy történettel foglalkozol, és tök szuper az a megoldás, hogy a fejlécen nincsen jelen szereplő, vagy bármilyen híresség, de nem tudom, nekem furcsának tűnik, úgy érzem, hogy színben nemigazán passzol az oldaladhoz, az meg végképp nem tetszik, hogy a szöveg csak úgy ott van valahol (jó, én általában nem szeretem középre helyezni, lehet, hogy ez a bajom, mert amúgy a betűtípus fantasztikus).

Pont: 10/7


Design:

A színvilágod csodálatos, csak az a baj, hogy bármennyire is hasonlít a halvány rózsaszín a lilára (gondolok itt pl. a chat színeire), szerintem nem illenek egymáshoz. A menüt nagyon jól megoldottad, hatalmas taps érte, mert nekem iszonyatosan tetszik, csak sajnos ez az egyik olyan modul, amelyik nem illik a többi színhez. :/ A bejegyzés címéért is hatalmas gratula, mert nekem nagyon bejönnek az ilyen dolgok (erről bővebben írtam az előző kritikámban), és egyszerűen imádom.☺  
A szövegdoboz nagyon aranyos, és nagyon tetszik, de ajánlanám, hogy valahova (pl menübe) írd be, hogy pontosan miről is szól a blog.
 A modulok címe szép, és egy rossz szavam sincs ellene, a statisztikás modul is nagyon jó ötlet volt, mert sok embert szokott érdekelni (jobb esetben), hogy hányan látogatták meg az oldalad - általában innen szoktak következtetést levonni.
Amúgy, csak úgy mellékesem megjegyezném (pont most pillantottam meg, hogy milyen kevés a feliratkozók száma - gyorsan fel is iratkoztam), hogy kérj több cserét, mert akkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy többen meglátogatják majd a blogodat, és sok-sok bloggererrel/bloggerinával jóban leszel.
A chat színei nagyon szépek, és a betűtípusa is tök klassz, csak az az egy baj van vele - mint fentebb említettem -, hogy nagyon nem illik a desinghoz/fejléchez. Nem a színválasztással van a baj, hanem azzal, hogy túl sötétek,és emiatt kitűnik az oldalból. Ajánlanám, hogy próbálj meg egy kicsit halványítani, amúgy pedig összességében nagyon szép a design.☺

Pont: 10/8,5


Történet / Írás / Tartalom:

Mivel sajnos nincs pontos leírás a történetekről, amolyan mini prológus, és most egynél több fejezetet nem tudok elolvasni, ezért nem fogok tudni túl sok mindent mondani róla, emiatt inkább a helyesírással próbálok foglalkozni, de természetesen, hogy igazságos legyen, a történetekről is fogok írni valamit.
Helyesírás, szókincs. Beleolvastam az egyik fejezet közepébe, és ránézésre nem találtam sok hibát, sőt, egyáltalán nem volt, amiért hatalmas dicséret, viszont a fogalmazásban találtam egy két hibát.
Pl. [...] Először az iskoláról indult el a beszélgetés, és hogy miért tervezek/szeretnék ide járni, aztán pedig mindenféle irányba elhaladt .../a beszélgetés; beszélgetésünk. A végén elégedettnek tűntek, úgyhogy megnyugodva léptem ki .../a szobából/teremből/irodából.[...] (A hibákat a félkövér szavakkal, pontokkal jelöltem, a javításokat a perjellel és aláhúzott szavakkal, ahol pedig több szót javasoltam, azokat kettősponttal választottam el.)
Javasolnám még azt, hogy a fejezeteket/szövegeket jelöld ki, és nyomd meg fent a munkasoron a sorkizárás gombot, ugyanis úgy sokkal szebb lesz a kinézetet a bejegyzéseknek. 
A történet(ek). Nos, ígéretesnek néz ki a Bonnie Holmes c. irományod, de eddig csak annyit fogtam fel belőle, hogy fantasy. :D Egyáltalán nem azt vettem észre, hogy ez valamilyen „sablon sztori”, mert még ehhez hasonlóval nem találkoztam. Ha lesz majd időm, akkor elolvasom az eddigi összes fejezetet, és külön e-mailben írok egy hosszabb véleményt, mert így, hogy fogalmam sincs, miről szól, nem tudok ennél többet mondani, sajnálom. :/

Pont: 10/10 :)




Összességében nagyon szép kis blogod van, a bejegyzések rendszeresen érkeznek, tehát az író igenis foglalkozik az oldalával, bár igaz, hogy van mit csiszolni rajta, de tényleg nagyon érdemes beleolvasni/belepillantani, és még egyszer nagyon köszönöm, hogy egy ilyen fantasztikus bloggerina, mint te, kért meg arra, hogy kritikát írjak. :) 

Összpontszám: 30/25,5 

 

8 megjegyzés:

  1. Kedves Lily! Nagyon szépen köszönöm a kritikát, és a feliratkozást, egyébként kitettem a szereplők bemutatása mellé egy kis prológust :) Igyekszem javítani, és köszönöm a tanácsokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Örülök annak, ha tudtam segíteni! :) Majd megnézem a prológust akkor, nem láttam, hogy ott van (vagy most tetted oda?).

      xx Lily

      Törlés
    2. A menüben van a szereplők/prológusoknál:)

      Törlés
    3. Szia :), azt szeretném kérdezni, hogy változtattam a fejlécen, és szerinted ez már jobb?

      Törlés
    4. Szia! :)

      Igen, szerintem jobb, sokkal!

      xx Lily

      Törlés