2016. január 22., péntek

Kritika #7 - Dimenziógóta - A jövő rajtunk múlik



     Sziasztok újra! :)

Nemrég végeztem a hatodik kritikával, de még nem pihenhetek, ugyanis közvetlenül utána itt a blog hetedik kritikája:



 


Fejléc: 

Egyszerűen pompás! Hirtelen nem is tudom kifejteni bővebben, hogy mennyire tetszik. :D Hatalmas gratula, ha te magad csináltad, ha pedig rendeltél, akkor a kedves rendelőnek, mert hihetetlen munkát végzett! Illik a történethez, az oldalhoz, benne van, aminek benne kell lennie (se több, se kevesebb), és a színe is nagyon szép. Jól meg lett oldva köralakja, és a halványítás a kép széleinél. Csupán csak annyi a rossz pont nálam, hogy kicsinek vélem, lehetett volna nagyobb is, plusz az, hogy a méretéhez képest nagyon kicsi a blog címe (ha direkt ilyen, akkor bocsánat). 

Pont: 10/10


Design:

Hol is kezdjem? Tulajdonképpen egy rossz szót sem tudok mondani, annyira le vagyok nyűgözve így hirtelenjében. Na, de, elemezzük kicsit részletesebben, hátha találok valamit. :D 
A bejegyzések címe telitalálat, viszont a fókuszálás színe (mármint, ha a szövegre vezetjük a kurzort), akkor alig látható változás, ami engem picit zavar, de miattam nehogy megváltoztasd! A betűtípussal nincs semmi gondom, a színével annál nagyobb, ugyanis nagyon nehezen olvasható amiatt, hogy a háttere (mármint a bejegyzésnek) sötét, és a szín habár kicsit világosabb, de úgyszintén sötét, és ez így nem igazán passzol össze, ezért azt javaslom, hogy változtasd meg a betűszínt fehérre, vagy valami élénkebb színre (azért lehetőleg nem rózsaszín meg piros legyen), hogy olvashatóbb legyen. 
A könyv elképzelésed valami hihetetlenül klassz, és ha tényleg kiadnád, akkor én lennék az első, aki megvenné, az biztos. :P
A jobb oldali sáv szerintem túlságosan is „vékony” a teljes bloghoz képest, de mégsem zavar furcsa módon (azért jegyeztem meg, mert meglehet, hogy van olyan, akit zavar). 
A modulok színei, kinézetei, címei fantasztikusak, nincs rá egy rossz szavam se, a chatnél pedig muszáj megjegyeznem, hogy nagyon ötletes, hogy beleolvad a háttérbe, és emiatt teljesen passzol a bloghoz. :) 
Ami viszont nagyon zavar, az a bejegyzések lábléce (ki írta + hány megjegyzést jött), mert nagyon kicsinek találom a szöveget, nagyon nehezen bírom elolvasni, pedig nem rossz a szemem. Ajánlás: tedd egy- vagy kettővel nagyobb méretűre a szavakat. 
(+ javaslat: a chatben a betűszíneket kicsit módosítsd erősebb színűre, mert ezt is nehezen lehet elolvasni.) 

Pont: 10/8,5


Történet:

Mint mindig (pontosabban, ahol tehetem), most is a fülszöveget olvastam el, és teljesen megfogtál, úgyhogy azonnal eressz el! :D A leírásban pont annyit említesz, amennyit, sőt, kisebb kitérőket teszel (pl. az első fele), amivel pontosabban és érthetőbben magyarázod el a cselekményt, de mégsem mondasz a kelleténél többet, amivel lenyűgözöl, mert én ha tehetném, már az első fejezetben letudnám az egész sztorimat. :D
Ami nem tetszik, az olyan kisebb megjegyzések, mint pl. Megint elállt miattam a hó, ijjá-ijjá-ó. Szuper. Elmehetnék költőnek, ugye?”. Kicsit illúzióromboló, viszont vicces, de ha egy komor jelenetnél egy ilyet beleírsz, akkor nem kicsit rontod el az adott fejezetnél azt a bizonyos részt (régebben én is így írtam, de többen írták, hogy ez így nem lenne helyes). Hopp, most is találtam még egy apró hibát: Nyújtózkodtam egy jó hatalmasat[...]” vagy [...] nem volt egy kellemes érzés . Hogy mi a gond vele? Az, hogy a hatalmas/érzés szó ugyebár egy megfoghatatlan, nem létező dolog, nem mellesleg melléknév (az utóbbi főnév), s a nem létező dolgokat nem szoktuk számolni általában, tehát ez így értelmetlen. Ezeken az apró hibákon kívül nagyszerű részeket kínálsz olvasóidnak, és teljesen elfogadható így is, ahogy most van, nem kötelező megváltoztatni azokat, amiket különösebben kiemeltem, ez csak egy saját vélemény. 
Amint észrevettem, elég ritkán hozod a részeket, amik - mint ahogy jó pár kritikámban említettem már - nagyon nem jó, de nem szólok bele, csak felhívtam rá a figyelmed. :)  

Pont: 10/9,5


Így a végén összegezve az egész blogot mindennel együtt (fejléc, design stb.), fantasztikus munkát végeztél, nagyszerű író vagy, és hajrá, így tovább! Mindenkinek, aki szereti a fantasy, farkasos, boszorkányos, és ehhez hasonló sztorikat, sok-sok szeretettel ajánlom! <3 :) 

Összpontszám: 30/28
 




 

2 megjegyzés:

  1. Drága Lily!
    Nagyon szépen kösönöm a kritikát!
    A részek át lesznek írva E/3-ba, szerintem úgy jobban hangzana a történet. Vagyis egy külső szemlélő szeméből, vagyis az enyámből. Érted... :D
    Nem tudom majd mikor készülnek el a részek, minden esetre addig nem fog felkerülni rész, de nagyon gyorsan el kéne kezdenem, mert nagyon sok ötletem van, csak hát ugye az a fránya suli....
    Szóval majd ha átváltozott minden, majd jelentkezem! ♥

    Köszönöm mégegyszer a kritikát!

    Ölel meg minden,
    DonatellaC. Antmerson

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia drága!

      Lehet, hogy úgy tényleg jobb lenne, de én E/1. személyen kívül nem szeretek olvasni más szemszögből, bár lehet, hogy tényleg jobban hangzana a sztori. :)

      Örülök annak, ha tudtam segíteni!

      xx Lily

      Törlés