2016. január 11., hétfő

Kritika #5 - Kalitka

Halihó mindenkinek! 

Úgy döntöttem, hogy mégis hozom ma az 5-ik kritikát, és őszintén örülök, hogy a drága Ayu tőlem kérte, nagyon nagy szeretettel írtam meg. :-) 
De, mielőtt még belekezdenék, azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy ha kritikát kértek tőlem, akkor az E-MAIL-emre írjatok, mert ott előbb észreveszem, mint az oldalon (de, erről majd jobban kifejtem gondolataimat egy külön bejegyzésben...)

 Most pedig élvezzétek az 5-ik véleménykifejtésemet az alábbi blogról:



Ennél a blognál a fejléc- és designpontozást nem tudom szétválasztani, ezért csak a történetet és a designt nézem, emiatt a pontozás máshogy alakul, mint az előzőeknél. 

Design:
Igazán eredeti, engem rögtön megfogott. Amikor láttam, hogy írtál nekem, rögtön belepillantottam a te kis világodba. Először nem is tudtam hogy "kezelni" az oldalt (de végül rájöttem), ugyanis ehhez hasonlóval nemigen, vagy talán nagyon régen találkoztam. 
A betűtípus, amivel a történetet írod meg, szerintem le kéne cserélned Georgia-ra, mert bárhogy is nézem, de ezzel a Times New Roman-nal nem passzol a blog (lehet, hogy csak én gondolom így). 
Nagyon ötletes a fejezetek címénél az, hogy ha rávisszük a kurzort, akkor kicsit szétszélesedik, és fehér színű lesz. Olyan hatást kelt, mintha a szöveg a hátteréből kiemelkedne, és ez nagyon egyedi, ha te csináltad, akkor gratula! A dátummal nincs semmi bajom, szerintem az jó úgy, ahogy van.
Meg kell említenem, hogy oldalt a modulok szövegei nagyon kicsik. Igaz, hogy nem a leírást kell elolvasni, hanem a prológust, meg a fejezeteket, de egyel nagyobb méretűre szerintem nyugodtan rakhatod. A menüt nagyon jól oldottad meg, arra egy rossz szavam sincs, chattel szintúgy nincs semmi (habár javasolnám az erősebb színeket).
A háttér... a háttér valami pompás! Bár nem tudom, hogy mennyi köze van a történetnek - pedig biztos van -, de naaagyon egyedi. Nagyon tetszik, a színösszeállítás is gyönyörű, a "kávéfoltok" is nagyon ötletesek - egyszerűen nagyon klassz! 

Pont: 20/20* :)


Történet:
Nem igazán olvastam bele még a történetbe, viszont a leírás alapján (na, pont én pampogok feljebb a designnál, hogy a prológust érdemesebb olvasni, ha van :D) egész kis ígéretes sztorinak nézünk elébe. Nem az volt az első gondolatom, hogy "na, ez is egy sablonsztori két emberről", hanem az, hogy "wow, ehhez hasonló sztorit még nem is olvastam", és ha hiszed, ha nem, ez nagyon jónak számít.
A történet neve nem összetett, nem egy mondatos, hanem egyszerű és... egyszerű.
Helyesírási hibákat nem láttam (bizony ám, végül mégiscsak beleolvastam az egyik fejezetbe), nagyon szépen és érthetően fogalmazol, pont úgy, mint ahogy egy írónak kell. :-)
Mint az előző kritikámban említettem, neked is ajánlom, hogyha olyan cselekmény történik, hogy pl. eltelik egy nap, vagy jelentős helyszínváltozás lesz, akkor válaszd külön (nyomj egy-két Entert) a párbeszédtől vagy a szövegtől, amivel nem függ össze (attól függ, hogy mi áll előtte, ezért írtam így).
Azt vettem észre, hogy az első és második fejezeted között elég sok a szünet, ami nem előnyös az olvasók szemszögéből. :-/

Pont: 10/9

A kisebb-nagyobb hibákon (vagy inkább észrevételeken) kívül nincsen semmi baj, csak tényleg, valahogy próbálj meg több részt hozni, és nem kihagyni ilyen sokat (tényleg nem akarok ezzel rosszat mondani, én is "elég" sokat kések a blogaimon a részekkel...). Elhiszem, hogy nincs mindig időt, de valahogy próbáld meg...
A helyesírásod és a szókincset szuper, élvezhető részeket hozol az olvasóidnak. Csak így tovább, fantasztikus író vagy!

Összpontszám: 30/29 

Sok szeretettel ajánlom ezt a blogot MINDENKINEK! :-) 

  

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Köszönöm, hogy időt szakítottál a kritika megírására. A designt nem én csináltam - de egyébként én is imádom (na, ez így értelmes). A betűtípust átállítottam és rá kellett jönnöm, hogy így sokkal jobban olvasható, szóval köszönöm a tanácsot. Továbbá köszönöm a kedves szavakat is, nagyon jólestek. A fejezetek pedig most már normális időközönként jönnek, csak mostanában sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok, mint ahogy terveztem.
    Köszönöm, megint, a kritikát.
    Ayu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Ugyan, nincs mit, szeretek kritikákat írni, főleg úgy, hogy azokat az egy-két tanácsokat, amiket elbújtattam a sorok között, meg is fogattad! :-) Emiatt nekem is hihetetlenül jó érzés, és hihetetlenül jól esik, hogy tőlem kérted a kritikád! :-) Köszönöm szépen én is, és azt is, hogy segíthettem!

      xx Lily

      Törlés