2016. január 25., hétfő

Kirtika #8 - A próba próbája


  
Sziasztok drága látogatók/olvasók! 

Egy újabb kritikával érkeztem, amely immár az oldal nyolcadik (!) kritikája. A véleménykifejtésemet máris olvashatjátok, de előbb hadd mutassam be: 






Fejléc:

Először is, mint mindig, a megoldást nézem (általános, a "fejlécképhelyételfoglaló" fejléc, avagy a "kicsit ötletesebb, a háttérbe beleolvad, nem látszik különösebben, hogy pontosan hol van" fejléc), ami már rögtön plusz egy pontot ér nálam, ugyanis a fejléc azzal, hogy beleolvad a háttérbe, felkelti a figyelmem azonnal, és arra ösztönöz, hogy beleolvassak a történetbe, a színválasztás perfektül passzol a blog témájához, színéhez, fajtájához, és hihetetlenül tetszenek a kicsit háttérbe szoruló, homályos képek. Ezzel pedig most elmondtam minden jót, ami tetszik, és amin semmiképpen ne változtass, de most jöjjön kicsit a "nem olyan jó" oldala a fejlécednek. 
Azt gondolom, hogy igen jól kiemelted, hogy ki a főszereplő, talán túlságosan is, mert rögtön egymás után tettél róla képet. Véleményem szerint egy kép is bőven elég róla, mondjuk, a jobb oldalit leszedhetnéd, és a középen lévőt meg meghagyhatod. :) 
A másik gondom/problémám/bajom az a cím. A betűstílusával teljesen elégedett vagyok, viszont a méretével és a helyével nem vagyunk egy véleményen. Szerintem egy kicsit nagyítsd fel, és nem feltétlenül középre, de egy kicsit tedd beljebb, úgy jobban nézne ki (de ez csak egy vélemény). 

Pont: 10/9,5 


Design:

A design egyszerű, nem túl csicsás, de mégsem olyan "sablonos", viszont hagy némi kivetnivalót maga után. Akkor kezdjünk is bele, készen állsz? :)
A dátum-, - modul- és bejegyzés szövegével, betűtípusával, betűméretével és színével nincs semmi problémám, nagyon szépek és ötletesek, jó helyen vannak, és körülbelül ennyi. :D
A chattel csak annyi a gond, hogy kilóg a modulból (fogalmam sincs, hogy direkt csináltad-e meg, vagy nem, ha igen, akkor bocsánat), ami nem kelt valami szép látványt számomra, úgyhogy vagy kicsinyítsd le vagy a modul méretét próbáld növelni, a színében és betűtípusában nem találok semmi bele kötnivalót. 
Ajánlanám, hogy a modulok címéből hagyd ki a ":)"; ";)", és ehhez hasonló smileykat, mert nem illenek oda, főleg, hogy címek. Sajnos a címben nem néznek ki jól ezek a kis apró hangulatjelek, nem lehet mit tenni. :/
A könyvborító nagyon szép, semmi gondom sincs vele, ahogy a menüvel, és a többi modullal sem. 
Annyit javasolnék még, hogy kérj minél több bloggertől/bloggerinától cserét, mert akkor lehet, hogy még többen fogják látogatni az oldalt, s ha szerencséd lesz, akkor találsz magadnak egy "bloggerbarátot". :)

Pont: 10/10 :*


Történet:
  
Mivel csak egy prológusod van fent, ezért nem tudok a max pontszámot nem tudom megadni, ezért megfelezem, és csak öt max pontot tudok adni, bocsánat. :/
Természetesen elejétől a végéig elolvastam (kivételesen), és már kb. a második-harmadik sorban találtam egy hibát (nyugi, egyáltalán nem vészes): "[...]összetörten sírtam, mint amikor kicsi voltam. nem tudom, hogy más mit tenne ilyenkor, de nálam ez mindig bevált: az üvöltözés.[...]". Csak annyi a bökkenő, hogy a második mondatot kisbetűvel kezdted. :)
Több helyesírási hibát és "szabálymegsértést" nem találtam, a szókincsed fejlett és nagyon izgalmas prológust kreáltál nekünk, az olvasóidnak. Nagy szeretettel várom az első fejezetet! :)
Mivel két nappal ezelőtt hoztad meg a bejegyzést, ezért még nem kötök bele abba, hogy "nem hozod rendszeresen a részeket", de javaslom, hogy vezess be egy rendszert, hogy mikor jönnek a részek (jelölj ki a hétből egy vagy két napot), és próbáld meg akkorra hozni a fejezeteket. :)

5/5*** :) 

Összességében nincs semmi bajom a blogoddal, nagyon megtetszett, és nagyon nagyon sok sikert a továbbiakhoz (ne felejtsd el, amit a történetnél javasoltam...)! :) Mindenkinek ajánlom, aki 5 seconds Of Summer rajongó! 

Összpontszám: 25/24,5 

 

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm a kritikát, mostantól odafigyelek a gépelési hibákra!
    A chat-el nem tudok mit csinálni...
    Ölel, Gab

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Nincs mit, nagyon szívesen segítettem. :* Ha nem tudsz a chattel mit csinálni, akkor csak hagyd úgy. :) Így is úgy is klassz az oldalad.

      xx Lily

      Törlés