2017. június 15., csütörtök

Kritika #20 - Kis szekundok az életben    Sziasztok!Bocsánatot kérek tőled is, hogy ennyit kellett várni, de már itt is van a várva várt kritikád! :)

Fejléc: 

Szép, illik a bloghoz és annak a témájához. Viszont van egy dolog, amire felhívnám a figyelmedet:

- Szerintem túl széles az oldalhoz képest, széthúzza azt, és így kicsit furcsa. Állítsd kisebb szélességűre! 


Amúgy a színe nagyon szép, jól meg van csinálva. Ügyes vagy (ha nem te csináltad, akkor a tervező xD)! Csak annyi a gond, amit az előbb leírtam: nyújtott, túl széles. Ha be tudod állítani, vagy le tudod kicsinyíteni, akkor még jobb lesz! :) 

Pont: 10/9
Design: 

Itt is elsorolnék pár olyan jelentős (vagy nem jelentős) dolgot, ami javításra szorul(na): 


- A betű kicsi, számomra nehezen olvashatók. Egy kicsit nagyítsd fel!

- A bejegyzéseknél a körvonal szerintem túl vastag, olvasásnál az olvasó könnyen belezavarodhat, és rossz sort kezd el olvasni, vagy nem is folytatja tovább. Vékonyítsd a körvonalakat!

- A háttér színe nekem valahogy nem passzol az oldalhoz. Kicsit sötétítsd el! A modulokkal nincsen semmi gond, szépek és illenek a bloghoz. Talán a betűméret az, ami az egyetlen negatívum. 

Pont: 10/8Történet: 

A legutóbbi fejezetedbe beleolvastam kicsit, és itt is találtam néhány hibát, amit szintén felsorolnék: 
 
 - A párbeszédes részél nyomjál egy-két entert, mert így nagyon egyben van a fejezet, és ez zavaró.„- Bocsánat, nem akartam megijeszteni. - mondtam zavarodottan az anyókának-” – Először is: a mondat végén nem szabad kitenni a pontot, csak akkor, ha a gondolatjel után a beszédhez nem kapcsolódó szöveget írsz (pl.: - Szeretem a csokit. - Megfogott egyet, és kicsomagolta. - Ez a kedvenc fajtám.) 
         
       Kijavítva: - Bocsánat, nem akartam megijeszteni - mondtam zavarodottan az anyukának. A VÉGÉRE NEM KELL GONDOLATJEL, CSAK HA A BESZÉD FOLYTATÓDIK (lásd fent a példánál)!  

- Hogyha egy kisebb számról van szó, akkor azt jobb, ha betűvel rendesen kiírod, úgy szebben néz ki.  Lehetőleg a mondatvégi „????” többszörös jeleket kerül el.

 - Szerintem az új fejezetek időpontjai között túl sok idő telik el, és ezért lehet, hogy nincs annyi feliratkozód/olvasód, mint amennyit te szeretnél. Nem akarok beleszólni, hogy milyen rendszerességgel hozd a részeket, mert semmi közöm hozzá, így csak ajánlani tudom, hogy próbáld gyakrabban hozni őket.
  
Pont: 10/7Összpont: 30/24 

Hogyha figyelsz ezekre az apró dolgokra, amikre próbáltam felhívni a figyelmedet, akkor garantálom, hogy csak úgy özönlenek majd az olvasók! ;)

4 megjegyzés:

 1. Köszönöm szépen a kritikát! A designon már dolgozunk egy kb 3/4 éve :,D szóval az egy kicsit meg fog változni. A részek meg vannak előre írva, én már a 25. résznél tartok az írásban, csak félek kirakni :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Értem... Figyelj, szerintem nincs mitől félned, mert jól írsz, és ha egy kicsit gyakrabban raknád fel, akkor lehet, hogy többen kattintanák a blogodra, mert tudod, sajnos a legtöbb ember türelmetlen (ahogy én is...), és nem szeret sokat várni... :)

   Törlés
  2. Megpróbálom, köszi :)

   Törlés