2016. február 3., szerda

Kritika #12 - Önmagunk árnyékai




     Sziasztok!

A következő blog, ami kritikát kap: 








Fejléc:

Először is, fantasztikusan van megcsinálva, nagyon szép, nekem is tetszik, de vannak vele apró dolgok, amik nekem valahogy nem jönnek be, és ezt most szeretném közölni veled. 
A mérete. Van, akinek a széles, elnyújtott tetszik, és van olyan, akinek a magassága fogja meg elsőre. Én az utóbbiakhoz tartozom, nem tudta elkerülni a figyelmemet. Szerintem tudod, hogy mit ajánlok, de ha mégsem, akkor elmondom: szerintem egy kicsit módosíts a magasságán, mert engem eléggé zavar, hogy ilyen elnyújtott, vagy hogy mondjam. 
A tartalma. Jó pont, hogy nincs rajta az egész fanfiction, de azért úgy gondolom, hogy elég kevés arra utaló jel/kép van rajta, hogy az ember rájöjjön, ez egy Éhezők Viadala fanfic. 
A cím nagyon tetszik, a betűtípus- méret a helyén van, nincs vele semmi bajom. :) 
A színével még annyit mondanék, hogy nem illik a designhoz annyira, ezért vagy rajta (designon), vagy a fejléc színein módosíts. 

Pont: 10/9,5


Design:

Mint fentebb említettem, a design színein vagy a fejléc színein módosítanod kéne egy kicsit, mert (szerintem) nem igazán passzolnak egymáshoz. Amúgy ezen kívül nagyon tetszik minden, a betűtípusok, a modul címek, csak egy dolog van, amin változtatnék, az pedig a bejegyzés betűszíne. Tudod, elég nehezen lehet elolvasni a háttér miatt (fehér & szürke), azt ajánlanám/javasolnám, hogy változtasd meg feketére, az úgy szerintem olvashatóbb lenne. :)

10/9,5


Történet:

Amint olvastam, ez nagyon hasonlít az Éhezők Viadalára (jé, nem mondom? pff :D), viszont túlságosan is, ezért nem tudom azt mondani, hogy nem sablonos, de nem bántásból mondom (én is írok egy történetet jelenleg, ami szinte egy az egyben ugyanolyan, mint az eredeti). Nagyon tetszik, a helyesírásoddal, amint látom, nincs semmi baj, a részek viszonylag hosszúak, viszont a tagolás nem valami jó. Egyben van az egész fejezet, ami az olvasó számára zavaró lesz egy idő után. Javaslom, hogy a párbeszédeknél, vagy jelentős helyszín- illetve időváltozást követően nyomj egy- vagy két entert, hogy jobban átlátható legyen az adott rész. :)
Bocsi, de mint az előző kritikámban is írtam, a jelenlegi állapotom miatt most nem olvasok bele a történetbe, de biztosra veszem, hogy nagyon izgalmas és jó kis sztori. :)

Pont: 10/9,5


Minden ÉV-rajongónak sok-sok szeretettel ajánlom a blogot, tényleg érdemes lenne beleolvasni, és még egyszer nagyon sajnálom, hogy nem olvastam bele. :/

Összpontszám: 30/28,5



2 megjegyzés:

  1. Kedves Lily!
    Először is, szeretném megköszönni, hogy megírtad a kritikát, méghozzá ilyen gyorsan, főleg ahhoz képest, hogy rosszul érzed magad. Még egyszer köszi, és jobbulást kívánok!
    A fejlécen sajnos már nem tudok változtatni, mivel ez egy elég régi munkám, és a szerkeszthető verziója oda lett a régi laptopommal együtt, viszont a design hibáit megpróbálom kiküszöbölni majd, ha többen is mondják, amiket te leírtál, ugyanis nálam passzolnak a színek, és minden olvasható, de ezt sajnos képernyője válogatja. :/ A következő fejléc (ami ugyan nem most fog felkerülni) mindenképp magasabb lesz, csak amikor ezt készítettem, még ehhez a stílushoz voltam szokva, nem a blogoshoz, de már én is látom, hogy jobban mutatna, ha magasabb lenne. :)
    A tagolás meglétét valószínűleg azért nem látod, mert elég kevésszer fordult elő eddig, hogy ugrottam az időben, vagy a térben, de egyébként eddig minden nagyobb váltásnál volt két enter meg három csillag, viszont jó, hogy felhívtad erre a figyelmem, mert már rég meg kellett volna csinálnom, hogy az új bekezdések beljebb kezdődjenek, csak mindig elfelejtettem, de ma mindenképp hozzálátok.
    Azt sajnálom, hogy nem volt alkalmad beleolvasni a történetbe (de teljes mértékben megértem, én már hetek óta küszködöm a fejfájással, szóval együtt érzek veled), ugyanis az Éhezők Viadala alapváz ellenére igyekszem eltérni az eredeti történettől, hogy mégse legyen ugyanolyan, bár ez jobban a sztori második felében fog kiütközni, ezt pedig te nyilván nem tudhattad.
    Bocsánat, hogy ennyit dumáltam, de ha írni kell, megállíthatatlan vagyok. :D Még egyszer nagyon köszönöm a kritikát, további jó szerkesztést, írást! :)

    Ölel, Thea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Thea! :)

      Tényleg sajnálom, hogy nem olvastam bele a történetbe, és hogy emiatt nem vettem észre azt, hogy igenis tagolod, csak nem mindenhol, ezer bocsánat. :*

      Örülök, hogy segíthettem, és hogy a tanácsokat, amiket adtam, megfogadtad vagy meg fogod fogadni, és egyáltalán nem zavar, hogy ilyen sokat írtál, sőt, kifejezetten örülök neki. :)

      xx Lily

      Törlés