2016. május 11., szerda

Kritika #18 - The Evolution Of Fantasy



   New critic to:






A fejléc és design az értékelésnél össze van vonva!



Design:

Először is kezdjük a fejléccel. 
Tetszik, hogy szinte „össze van nőve” a designnal, nekem nagyon szimpatikus, fogalmam sincs, miért. A fekete-fehér (vagy inkább szürkésfekete) kombináció igazi rémisztő hatást kelt számomra, főleg, hogy azokat a nagy, ijesztő kastélyokat szerkesztettek meg, de gondolom, hogy szándékosan. :P Hiszen ez egy fantasy blog, szóval nem csodálnám, ha igazam lenne. 
Az egyetlen gond, ami nagyon szúrja a szemem, az az, hogy a cím nagyon kint van a szélén. A betűtípusa és színe tökéletes, meg minden, de a helyedben kicsit beljebb húznám. 

A design nagyon jó, illik a fejléchez, meg úgy általában a bloghoz, a modulok címei jók, nincs semmi gond vele, maga a modul (mármint az összes) rendezettek, és imádom őket! 

Pont: 20/20 (az összevonás miatt a határokat megemeltem)



Történet:

Hogy őszinte legyek, ide nem fogok most sok mindent írni, mert most nem vagyok olyan hangulatomban, hogy elolvassak egy fejezetet. Remélem, megérted, és nem bántalak meg vele. 
Az egyikbe azért beleolvastam, és amint láttam, a helyesírásoddal nincs semmi baj, nagyon szupin írsz. Viszont láttam valahol egy ilyet: (balala) (nem pont ez a szöveg volt benne). Szerintem azt javítsd ki, mert rontja az összképet.
Ezen kívül nagyszerű minden, tetszik és szííp. :) 

Pont: 10/9,5 


Összpont: 29,5

Sok-sok szeretettel ajánlom mindenkinek, nagyszerű ez a blog! :) 

Kritika #17 - Angyalok Szárnyán



Megérkeztem egy újabb kritikával:








Fejléc:

Áá, nagyon tetszik! Bár hosszúságát tekintve kicsit nagynak találom, de nagyon klassz, és ügyes vagy! Igazából nen látok benne semmi hibát; illik a blog tartalmához/színéhez, a cím betűtípusa fantasztikus, az anime képek pedig illenek a fejléc hátteréhez. Egy szóval: nagyon jó, igazi profi munka. :)

Pont: 10/10* - Csillaggal. :* 




Design:

A designnal sincsen túl sok bajom, illetve gondom vagy kivetnivalóm, talán annyi, hogy kevés modul van oldalt. Amúgy a modulok címeinek betűtípusa- és színe nagyon bejön, a szín szép (hát na, erre most mit mondjak? :D), a chat átlátszó, így teljesen azonul a színekkel ééés... körülbelül ennyi. :P

Pont: 10/10



Történet:

Belenéztem egy régebbi bejegyzésedbe, ahol hosszabban írtál valamiről/valamit, hogy nagyjából fel tudjam mérni a helyzetet. Nyugi, egyáltalán nen súlyos, csupán egy tanácsom van: tedd sorkizártba a szöveget, úgy sokkal szebben nézne ki! :) 
Amúgy a helyesírásoddal, fogalmazásoddal nincsen semmi baj, jól írsz, én abszolúte nem találtam hibát. 

Pont: 10/10

Összpont: 30/30* 

Bocsi, ha esetleg rövid a kritika, de tényleg nem találtam benne hibát, ezért nem igazán tudtam mit írni. :D Kár, hogy már be van zárva...

2016. május 5., csütörtök

Kritika #16 - Egy álom kezdete



   Sziasztok! 

Elég régen jelentkeztem, de szerintem ti is észrevehettétek, hogy nem igazán kaptam rendelést (meg nem is volt időm/ötletem), de végre jött egy emberke, és jeee, most nagyon boldog vagyok! 

Mielőtt belekezdenék, előre is bocsi, ha helyesírási hibákat találtok; tudniillik tablettről (amit nemrég kaptam!) írok, és kicsit nehéz egyszerre több dologra is odafigyelni. 

Na, de, hagyjuk is abba a locsogást, és kezdjünk is bele:










Fejléc: 

Lehet, hogy nem fog valami szépen szólni, de úgy érzem, hogy muszáj elmondanom: úgy néz ki, hogy az alapot letöltötted valahonnan, ráraktál két png-es képet és valamilyen képszerkesztővel pedig beillesztetted a címet. Jó, gondolom, hogy nem így történt, meg most azt hiszed, hogy „Mekkora bunkó!”, de tényleg így néz ki az egész. Az alap fejléccel nincs semmi gond, az maradhat, na de a karakterek- és a cím színe (illetve a címnél még a betűtípus) egyáltalán nem klassz.

Ajánlom figyelmedbe:
  1. A címet mindenképp cseréld ki valamilyen más betűtípusra! 
  2. A karakterek képei maradhatnak, csak akkor majd a végén az egész fejlécet színezd be egy bloghoz illő színnel! 
  3. A háttérbe haloványan rakj kisebb-nagyobb karaktereket, akik szerepelnek a történetben, illetve a szerinted a blogot legjobban jellemző mondatokat (pl: „I’m not perfect, but you make me[...]), idézeteket. 
Amúgy nagyon jó lenne, ha ezeket a tanácsokat megfogadnád. :) 

Pont: 10/5,5




Design:

A designnal nincs annyi bajom, a bejegyzések, illetve a dátum betűtípusa és színe tetszik, illik a bloghoz, és nincsen semmi ellenvetnivalóm (létezik egyáltalán ilyen szó? :D). 
Azt tanácsolnám viszont, hogy a fülszöveget rakd valamilyen, a bloghoz illő szövegdobozba, ezzel szebbé varázsolnád a blogodat szerintem. 
A chat színét mindenképpen megváltoztatnám a helyedben, ugyanis bárhogy néztem, egyáltalán nem illik a bloghoz. 
A könyvborító megszerkesztéséhez is kérnék segítséget, mert az is lényeges, hogy valamilyen szinten illjen a bloghoz, és én itt szintúgy nem láttam hasonlóságot a kettő között. 

Pont: 10/7



Történet:

Nem olvastam bele (és most nem is fogok ha nem baj), de ránézésre több fontos hibát is észlelek, amiket most pontokba szedve összeírom (számomra úgy könnyebb, most jöttem rá :P):

  1. Nagyon rövidek a részek, körülbelül egy perc alatt el tudok olvasni hármat (tudom, hogy csak kettő van). Írj hosszabb részeket, min 1000 szavasakat! 
  2.  Sok a helyesírási hiba. Keress fel egy lektort vagy bétát (lásd: design blogok pl), aki kijavítja a részeket feltöltés előtt!
  3. Az egész (adott) fejezet csak párbeszédből áll. Több lírai én gondolatok, kevesebb duma! :D
  4. Jelöld ki a szöveget (részt), menj fel a menüsorra, keresd meg azt a részt, ahol a szöveget jobbra-balra stb. tudod rakni, és nyomd meg a sorkizártat. Hidd el, úgy sokkal jobban fog majd kinézni a design is! 
  5. A párbeszédnél a gondolatvonaltól (vagy honnan, nem tudom a nevét soha) nyomj egy entert, legalább nem lesz egyben a beszéddel. 
  6. Központosíts. Az egész rész egyben van (na, jó, akkor figyelsz az enterekre, mikor helyszín- vagy szemszög változás van, és nagyon jól is teszed!), szét kell választani kisebb „egységekbe”, mert úgy jobban mutat, és az olvasónak megkönnyíted a dolgát. 
  7. Gyakrabban hozd a részeket. Igen, tudom, ez nehezen megoldható, de próbáld meg valahogy! Az ember türelmetlen lény, ha egy hónapban csak egy részt hozol, könnyen megeshet, hogy jópáran elpártolnak mellőled (tapasztalat). :/ 
Ha ezeket az apró hibákat kijavítod, akkor nagyszerű blogot tudsz/fogsz varázsolni! :) 

Pont: 10/4,5

Összpontszám: 30/17

Sajnos, sok hiba van a blogban, de amúgy nagyon ígéretes, szerintem van jövője, csak akkor foglalkozz is vele! Ha betartod a tanácsaimat, akkor nagyszerű blogger lesz belőled!

Segítségkérés esetén írj e-mailt (lásd az „Informárciók” modulban), vagy valamelyik szerkesztőtársamnak is nyugodtan szólhatsz! 

További kellemes napot, de nem legutolsó sorban blogolást mindenkinek! :*