2016. február 4., csütörtök

Kritika #13 - The Purple Killer



   Sziasztok!

Igaz, hogy még nem jöttem teljesen rendben (még mindig fáj a fejem egy kicsit, de nem kell aggódni, csak az a hülye front, bár nem tudom, hogy ma van-e...), de kaptam egy újabb rendelést, amit nagy örömmel fogadtam, és azonnal belefogtam a megírásába. :D 





Fejléc:

Mielőtt belemerülnék az elemzésbe, muszáj elmondanom, hogy ezelőtt már belenéztem a blogba, de még nem néztem meg ilyen részletesen, mint most (nagy Five Night At Freddy's rajongó vagyok, csak túlságosan félek elkezdeni játszani vele :D), úgyhogy ez nálam már plusz két pont. :P
A fejléc nagyon tetszik, illik a bloghoz, meg a történethez, viszont az az egy baj van vele, hogy (nem tudom, hogy direkt-e vagy nem), hogy a bal oldalon lelóg, viszont jobb oldalon meg pont, hogy el sem éri a végét. Nem tudom, hogy érted-e, hogy mire gondolok. :D 
Amúgy ezen kívül tényleg nagyon-nagyon bejön, a címről nem is beszélve (az a betűtípus... mondd, honnan szerezted?). Ha te csináltad, akkor egy hatalmas gratula, ha nem, akkor a készítőt sok-sok szeretettel üdvözlöm. 

Pont: 10/10** 


Design:

Különleges. Kezdjük mondjuk a fejléc mellett lévő menüvel. 
Nagyon sok helyen láttam már ilyet, de egyszerűen nem tudom, hogy hogy lehet megcsinálni. Mondd, ez maga a designban van benne, vagy a blogspoton belül valahol be lehet állítani? Tényleg fogalmam sincs erről, s nagyon szeretném már megtudni. 
Mindenesetre a menü hihetetlenül tetszik, főleg azért, mert ha rávisszük a kurzort az egyikre, akkor forog egyet, és ezzel tök jó játszani (érett tizenöt éves viselkedés, na). :D A színe és a betűtípusa illik az oldalhoz, tehát nincsen belekötni valóm. 
Jó megoldás, hogy minden modul felett van egy gift Purple Guyról (édes istenem, milyen sexy a chatnél o.O), én is gondolkodtam már ehhez hasonló dologról, csak természetesen más képekkel. :)
A bejegyzések/modulok címei, és azoknak a betűtípusai klasszak, semmi gondom velük, tehát erről többet nem tudok/fogok mit mondani, csak azt, hogy szép, és semmiképpen ne változtass rajta! 
Még egyet szeretnék kérdezni; a bejegyzés végén lévő "kiváncsilettem"-et hogy csináltad meg, és hogy csak a bejegyzés egy részét mutatja meg? Ezt is nagyon sok helyen láttam, és szívesen kipróbálnám. :D
Egy javaslatom lenne: a bejegyzések fölötti "megjegyzés" sornak a színét módosítsd valami lilásabb színre, és a háttérrel tedd ugyanezt. 
Ezen kívül amúgy nagyon szuper minden, nincs semmi gondom. :)

Pont: 10/10


Történet:

Elárulom, hogy egy fejezetedet (vagy többet) már elolvastam már régebben, de a fülszöveget is természetesen, szóval ezek alapján nagyon érdekes kis sztori tárul elénk. Az egyik dolog, ami különlegessé teszi a fanfictiont, az az, hogy nagyon kevés Purple Guy-s blog/történet/fanfiction van (legalábbis nem láttam még), úgyhogy a FNaF-rajongók rögtön rátapadnának a blogra. :D A másik dolog pedig a helyesírásod és a szókincsed. Olyan jól fogalmazol, olyan izgalmas (és egyben kicsit vicces) részeket hozol nekünk, hogy rákattanunk, és nem bírjuk abbahagyni, később arra eszmélünk fel, hogy már nincs is több rész (jó, végül is még nincs is olyan sok fent, de na, akkor is nagyon jók már most). 
Amit viszont sajnos (vagy nem sajnos) rögtön észrevettem, hogy nagyon régen hoztál új részt. Remélem nem kell megismételnem magam, hogy ez milyen rossz. :( 
Mivel elég kevés rész van fent, ezért ez most egy rövidke véleményezés, s emiatt a pontozás határát a felére lecsökkentem. 

Pont: 5/5 

Mindenkinek ajánlom kivétel nélkül (igen, még annak is, aki azt se tudja, hogy minek a rövidítése az FNaF), mert tényleg nagyon jó kis blog, minimális hibákkal, amik nem is hibák igazából, hanem apró bakik, vagy nem is tudom... :D 

Összpontszám: 25/25* (kapsz mellé egy jutalom csillagot :D)

 
 

2016. február 3., szerda

Kritika #12 - Önmagunk árnyékai




     Sziasztok!

A következő blog, ami kritikát kap: 








Fejléc:

Először is, fantasztikusan van megcsinálva, nagyon szép, nekem is tetszik, de vannak vele apró dolgok, amik nekem valahogy nem jönnek be, és ezt most szeretném közölni veled. 
A mérete. Van, akinek a széles, elnyújtott tetszik, és van olyan, akinek a magassága fogja meg elsőre. Én az utóbbiakhoz tartozom, nem tudta elkerülni a figyelmemet. Szerintem tudod, hogy mit ajánlok, de ha mégsem, akkor elmondom: szerintem egy kicsit módosíts a magasságán, mert engem eléggé zavar, hogy ilyen elnyújtott, vagy hogy mondjam. 
A tartalma. Jó pont, hogy nincs rajta az egész fanfiction, de azért úgy gondolom, hogy elég kevés arra utaló jel/kép van rajta, hogy az ember rájöjjön, ez egy Éhezők Viadala fanfic. 
A cím nagyon tetszik, a betűtípus- méret a helyén van, nincs vele semmi bajom. :) 
A színével még annyit mondanék, hogy nem illik a designhoz annyira, ezért vagy rajta (designon), vagy a fejléc színein módosíts. 

Pont: 10/9,5


Design:

Mint fentebb említettem, a design színein vagy a fejléc színein módosítanod kéne egy kicsit, mert (szerintem) nem igazán passzolnak egymáshoz. Amúgy ezen kívül nagyon tetszik minden, a betűtípusok, a modul címek, csak egy dolog van, amin változtatnék, az pedig a bejegyzés betűszíne. Tudod, elég nehezen lehet elolvasni a háttér miatt (fehér & szürke), azt ajánlanám/javasolnám, hogy változtasd meg feketére, az úgy szerintem olvashatóbb lenne. :)

10/9,5


Történet:

Amint olvastam, ez nagyon hasonlít az Éhezők Viadalára (jé, nem mondom? pff :D), viszont túlságosan is, ezért nem tudom azt mondani, hogy nem sablonos, de nem bántásból mondom (én is írok egy történetet jelenleg, ami szinte egy az egyben ugyanolyan, mint az eredeti). Nagyon tetszik, a helyesírásoddal, amint látom, nincs semmi baj, a részek viszonylag hosszúak, viszont a tagolás nem valami jó. Egyben van az egész fejezet, ami az olvasó számára zavaró lesz egy idő után. Javaslom, hogy a párbeszédeknél, vagy jelentős helyszín- illetve időváltozást követően nyomj egy- vagy két entert, hogy jobban átlátható legyen az adott rész. :)
Bocsi, de mint az előző kritikámban is írtam, a jelenlegi állapotom miatt most nem olvasok bele a történetbe, de biztosra veszem, hogy nagyon izgalmas és jó kis sztori. :)

Pont: 10/9,5


Minden ÉV-rajongónak sok-sok szeretettel ajánlom a blogot, tényleg érdemes lenne beleolvasni, és még egyszer nagyon sajnálom, hogy nem olvastam bele. :/

Összpontszám: 30/28,5



Kritika #11 - Secret Demon



    Sziasztok!

Lassan már nem tudok milyen bevezető szöveget írni, ezért csak annyit mondok, hogy megérkezett a blog által (ás általam) készített tizenegyedik kritika, amelynek címe és írója: 





Mint ahogy egy régebbi kritikámnál, itt sem tudom a fejlécet külön értékelni, ezért csak a designt és a történetet nézem (és a pontozások is máshogy alakulnak)! 



Design:

Nosztalgikus hangulatba csöppenek, ahogy benézek a blogodba, ugyanis ha még nem tudtad, akkor elmondom, hogy régebben erősen otakus voltam. Hű. Na, akkor megpróbálok valami normálisat is írni. Szóval: első ránézésre nincs semmi a bajom a designnal, de ha jobban megnézem, akkor az oldalfejlécnél (ha jobban tetszik, akkor úgy mondom, hogy fent, bal oldalon a háttérnél), egy kicsit homályosak a képek, de lehet, hogy az én látásom nem az igazi. :D Nálam amúgy már rögtön pluszpont, hogy az egyik kép mozog (!!!). Ritkán láttam olyan háttérképet/fejlécet, ahol egy- vagy több kép mozog. Wow. Nekem nagyon-nagyon tetszik. 
A bejegyzés címénél az az egyetlen bajom/gondom, hogy a pont mögötte lévő fehér lánytól aligha lehet elolvasni. 
A menü szép, nincs semmi probléma vele, teljes mértékben passzol az oldaladhoz (a betűtípusa is nagyon-nagyon tetszik), a chat színei kicsit halványabb árnyalatúak, mint a háttere, de attól függetlenül nagyon klassz. :)
A modulok címe, betűtípusa stb. fantasztikusan jók, egy rossz szavam sem lehet rájuk. :)
Annyit javasolnék, hogy a fülszöveget vedd ki a menüből, és tedd ki saját kis modulként, mert az ember figyelmét elkerülheti, plusz mindenki ösztönösen oldalt kezdi el keresni a leírást. 

Pont: 20/19,5


Történet:

A fülszöveg alapján egy igazi animés történetnek nézhetünk elébe (ezt nehogy úgy értsd, hogy tök sablonos!), nagyon szuper! Pont annyi információt írsz le, amennyi kell, nem keveset, de nem is sokat.
A helyesírásoddal, amint látom, minden rendben van, úgyhogy abba nem kötök bele. :P A fogalmazásod jó, élvezhető részeket csinálsz az olvasóidnak. Az egyetlen gond csak annyi, hogy a részek eléggé rövidek, javaslom, hogy próbálj meg egy nagyon picit többet írni, persze, nem szólok bele. :)
Sajnálom, de a jelenlegi állapotom miatt nem olvasok bele egy fejezetbe sem, és most csak így, a fülszöveg alapján pontozok.

Pont: 10/10*


Egészében nagyon szép kis blogot vezetsz, nekem kifejezetten tetszik, és minden anime-őrültnek nagy-nagy szeretettel ajánlom (garantálom, hogy beleszeret első látásra)!

Összpontszám: 30/29,5

2016. február 1., hétfő

Kritika #10 - Royals



    Sziasztok!

Na, itt is vagyok egy újabb kritikával, amit itt tekinthettek meg:








Fejléc:

Hihetetlenül tetszik! :) Nagyon szép, nem is tudok rá egy rossz szót mondani, de jót annál többet! A cím helye, betűtípusa, betűmérete tökéletes, a fejléc színe egy ici-picit kitűnik a blogból, de amúgy nincs vele semmi gond. Minden lényeges dolog rajta van, aminek rajta kell lennie, se kevés, se sok, pont jó. :)
Nagyon jól megoldottad azt, hogy a különböző, háttérbe szoruló képeket/képfoszlányokat hamvasítottad, ezáltal egybeolvasztottad az egészet, és gyönyörűen néz így ki. :)

10/10* 


Design:

Na, a designnal már van egy-két hiba, de ne aggódj, nem olyan komolyak! 
Először kezdeném a jókkal, mert abból sokkal-sokkal több van, mint a rosszakból (sőt, csak két dolog van, ami nem tetszik, meg ami szerintem nem illik a blog színéhez, na, de arról majd lentebb mesélek még). 
A bejegyzés címével, a dátummal és a modulok címével nincs semmi bajom, mert nagyon jók, passzolnak az oldalhoz, és nagyon tetszik az, hogy árnyékuk van. :)
A menü megoldása (rávisszük a kurzort, és megjelenik a betűk "háttere") nagyon jó, kifejezetten tetszik, nincs ellene kifogásom.
És most kezdődik a rossz pontok felsorolása (mert sajnos ez is kell a teljes kritikához): a chat. Nekem leginkább a színével van gondom, szerintem a fehéres-kicsit kékes árnyalat nem illik a sárgászöld-sötétzöld színvilághoz, és ugyanez a bajom van a fülszöveggel is. Ha tudod módosítani a színeket, akkor ajánlom, hogy változtasd meg, hogy egy kicsit illjen a bloghoz. :)
A trailer nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon éééés nagyon jól meg van csinálva, nekem nagyon tetszik, bár fogalmam sincs, hogy te csináltad-e, vagy valakit megkértél rá, de hatalmas taps és gratula hozzá. :D 

Pont: 10/9,5


Történet:

A kis bevezetőt elolvasva az jutott az eszembe, hogy ez egy különleges sztori lehet (nem szokásom elolvasni a fejezeteket, max. csak valamelyiknek a közepébe beleolvasok a helyesírás "ellenőrzése" végett), ugyanis, ha lehet mondani, akkor ez részben a politikáról szól, ami, mondjuk ki, nem valami "elterjedt" téma a blogoknál, legalábbis én még soha, de soha nem olvastam ehhez hasonlót. 
A helyesírásoddal nincs semmi gond, viszont a tagolásra tudnék mondani egy-két javaslatot, mint például azt, hogy a jelentősebb helyszín- és/vagy időváltozáskor ajánlott az, ha egy-két sort kihagysz, hogy olvashatóbb legyen a fejezet, mert ha egybe írod az egészet, akkor az olvasónak előbb-utóbb el kezd fájni a feje vagy a szeme, nem tudni, miért (tapasztalatból mondom, és tényleg nagyon zavaró). :)
Amint látom, a két legutolsó fejezet között hatalmas csúszás van, ami nem nyeri el az olvasók tetszését, és rögtön azt feltételezik, hogy "biztos örül annak, ha egy évben tud hozni egy részt", vagy nem tudom, de remélem érted, hogy mire gondolok. Nem akarok beleszólni a részek megjelenésének gyakoriságába, de mint írtam már pár kritikánál, sajnos, ha tudsz, próbálj meg ezen változtatni (látom, hogy nemrég jelent meg a legújabb rész; hozd minél hamarabb a kövit! :D)

Pont: 10/9,5 

Összességében nagyon jó a blogod, sok sikert hozzá a továbbiakban, és szeretettel, szívből ajánlom mindenkinek (mindenkinek)! :) 

Összpontszám: 30/29 :)

Kritika #9 - A part



     Sziasztok! 

Itt van egy újabb kritika, nagyon szépen köszönöm, hogy ismét engem választottatok (és hogy adtatok munkát)!





Fejléc:

Nagyon szép és igényes fejlécet csináltatok, nincs vele semmi bajom, azon kívül (itt a pont), hogy a szereplők képei nyújtottak és homályosak, és a vöröses szín nem illik a bejegyzések hátteréhez, nagyon zavaró számomra. A cím tökéletes helyen van, a betűtípusa is szép, tetszik, viszont azok az elnyújtott képek... :/
Ajánlanám, hogy a szereplőkön kívül mást is illesszetek be (pl a történethez szorosan kapcsolódó tárgy, vagy valamilyen szerelmes dolog - amennyiben ez szerelmes történet). 

Pont: 10/9,5


Design:

A designotok túl egyszerű, kéne bele valamilyen csavar vagy különlegesség, mert ez így nagyon sablonos, és szerintem az olvasók is jobban örülnének valami "extrémebb" designhoz (tudok javasolni egy nagyon friss, de egyben nagyszerű munkát végző design blogot, ahol csinálnak teljes designt). Sajnos most nem tudok túl sok mindent írni, maximum még annyit, hogy a menü az egyetlen olyan, ami nem "egyszerű" vagy "sablonos" (bocsánat, ha megsértelek/megsértettelek ezzel titeket, de én csak őszinte vagyok, azért, hogy a problémát segítsem megoldani). 

Pont: 10/5


Történet:

Az imént összetettem a kezem, hogy ne legyen túl sértő a most következő rész, mert van mit mondanom (és sajnos ez részben rossz). 
Kezdjük azzal, hogy Bence jelezte nekem, hogy a helyesírásával kapcsolatban van egy bizonyos betegsége, amit igyekszek figyelembe venni, de mivel ő nem egyedül szerkeszt, mert van mellette egy másik szerző, ezért teljesen őszinte leszek, hogy az utóbbi kijavítsa a hibákat, ha van ideje rá. 
Nagyon rossz a helyesírás, a központozás, meg úgy az egész nyelvtanszabályzatot felrúgtátok. Szívesen leírnám a legutolsó fejezetben talált hibákat, de olyan sok van, hogy nincs türelmem kijavítani, plusz még el is magyarázni. Javaslom, hogy keressetek fel egy bétát, vagy kérjetek olyan ismerősöktől segítséget, akinek/akiknek a helyesírása megfelelő! :)

10/3  :(

Javaslom, hogy egy kis időszakra szüneteltesd a blogot, s ezalatt csináljátok meg a teljes designt, és írjátok át a fejezeteket (ha gondoljátok, írjatok e-mailen, én nagyon szívesen segítek)! 

Összpontszám: 30/17,5